SKOLAN

Falköpings Wing Tsun Skola

…bedriver självförsvars- och självskyddsutbildning med Wing Tsun (GGM Leung Ting Wing Tsun System med influenser av GGM Cheng Chun Fun och Sifu Chris Collins) som grundkoncept. Skolan är en ideell förening med medlemskap i Svenska Budo & Kampsportsförbundet sedan 1991. Vi har erfarna instruktörer som sätter eleven i focus. Alla elever har inte samma förutsättningar. Oavsett om eleven är man eller kvinna, kille eller tjej, så vill vi på ett pedagogiskt sätt utveckla eleven i dennes egen takt. Wing Tsun träningen bedrivs lugnt och harmoniskt i gemytlig atmosfär. Det ska vara kul att träna Wing Tsun hos oss.

Skolan i Falköping hittar du på Bangatan 6

Skolans historia

I mitten av 80-talet ändrade den dåvarande Karateklubben i Falköping inriktning till det kinesiska självförsvarssystemet Wing Tsun. Till börja med tränade man i Odenhallen men bytte till Fysik Gym och “Dixi Offcet” under några säsonger. 1994 nådde föreningen ett medlemsantal på ca. 80 elever. Idag är vi runt 15-20 elever som intensivt tränar Wing Tsun i vår nyrenoverade träningslokal. Efter ett stort intresse under hösten 2012 återöppnades skolan i Skövde.

Skolans ordningsregler…

  •     För nybörjare krävs igen speciell träningsdräkt, men ni ska helst ha en vit T-shirt och mörka byxor och på fötterna, träningsskor utan svart sula
  •     Som WT-traditionen säger: använd inte grå, blå, svart, röd eller gul tröja om du inte har förtjänat dem. Tänk dessutom på att kalla varandra enligt det kinesiska tankesättet. Det är väldigt respektlöst att kalla din instruktör för något annat än Si-je, Si-hing eller Si-suk.
  •     Kom i tid så att träningen inte störs.
  •     Smycken och klockor tas av före träningens start och man har välklippta naglar.
  •     De kunskaper och tekniker som skolan lär ut är endast till för att användas i självförsvar enligt “Nödvärnsrätten”. Vid missbruk avstängs vederbörande omedelbart från all träning och blir utesluten ur Falköpings WT skola.
  •     Om någon blir skadad eller något går sönder av skolans material, eller något i vår lokal, ska din instruktör informeras.
  •     Användning av droger accepteras inte och innebär att du utesluts ur skolan.

 

Comments are closed.